Aloita karate

Kunto

Karate on hyvä keino kehittää yleiskuntoa. Aloittaessasi sinun ei tarvitse olla erinomaisessa yleiskunnossa, sillä kunto kyllä kehittyy karateharjoitusten edistyessä. Kaikki pääsevät treenaamaan oman kuntonsa mukaan!

Koordinaatio

Tasapaino, nopeus ja taito kehittyvät karatea harjoitellessa kuin itsestään. Kehon hallinta on olennainen osa karatea, joka kehittyy vain harjoittelemalla.

Itsepuolustus

Opit itsepuolustusmenetelmiä joita on useita satoja. Opit käyttämään kehoasi tehokkaasti erilaisiin tekniikoihin. Samalla kunto, notkeus ja nopeus kasvavat.

Käytös

Karaten luonteeseen kuuluu olennaisena osana toisen kunnioittaminen ja tietyt käyttäytymissäännöt. Karaten harjoitteleminen kasvattaa sinua myös henkisesti.

Sosiaalisuus

Karaten parissa tutustut uusiin ihmisiin ja pääset harjoittelemaan heidän kanssaan. Tervetuloa harjoittelemaan mukavassa seurassa!

Itse harjoittelu

Alkeiskurssit alkavat kahdesti vuodessa, yleensä Tammikuussa ja Syyskuussa. Alkeiskurssit kestävät noin 3 kuukautta. Aloittaessasi tarvitset ainoastaan liikunnallisen asun ja reipasta asennetta. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Harjoittelemme pääsääntöisesti Hiekkaharjun koululla liikuntasalissa, sekä kerran viikossa Tikkurilan urheilutalolla tatamilla.

Harjoitukset sisältävät yleensä lämmittelyn ja alkuvenyttelyn, perustekniikan ja loppuvenyttelyn, erilaisia kunto- ja lihasharjoitteita unohtamatta. Perustekniikka sisältää lyönnit, potkut, irtautumiset, torjunnat, kaadot, hallintaotteet ja lajin luonteen omaisen liikkumisen ja asennot. Tekniikkaa harjoitellaan paljon parin kanssa.

Tervetuloa rohkeasti mukaan mukavan lajin pariin!